Műalkotás-vásárlás: válasszon minőségi alapanyagokat!

Találkozott már a jelenséggel, hogy vászonképre nyomtatott fotója az évek során veszített színeiből, kifakult? Esetleg nagyobb alkotás esetén meglazult és újrafeszítésre volt szükség? A Focus Galleryben hosszútávra kínálunk fali dekorációt, ezért a hordozók és felhasznált festékek, anyagok kiválasztásakor a minőségben nem ismerünk kompromisszumot.

A fotográfiák vászonra történő nyomtatása számos előnnyel és pozitívummal rendelkezik, mégis fontos számításba venni, hogy rendkívül kényesek. Nem helyezhetőek például a lakás bármelyik pontjára, ugyanis kifejezetten érzékenyek az erős napsütésre, a párára, vagy például a szélsőséges hőingadozásra.

Amennyiben kerettel látjuk el őket, az előbbiek fokozódhatnak: a fa keretekre szintén rossz hatással lehet a túlzott fény és a nedvesség, és azt sem szabad elfelejteni, hogy jelentősen növelhetik az alkotás súlyát – főleg nagy méretben -, ezért nem installálhatóak bármilyen falfelületre.

Keretezéskor pedig költséghatékonyság szempontjából ritkán használnak akril üveget, a hagyományos üveg viszont elpattanhat hőmérséklet-változáskor, de önmagában is veszélyes lehet a család legkisebbjeire vagy háziállatainkra.

Szem előtt tartva az esztétikumot, a tartósságot és a biztonságot, fotónyomatainkat jelenleg alumínium lemezre, vagy akril üveggel ellátott forex lemezre kasírozva készítjük el. Ezek előnyei a következők:

Alumínium lemez

Galériánkban lehetőség nyílik 3 milliméteres alumíniumhordozó választására, amelyre Canson Baryta Photographique art prémium minőségű, széles színskálájú és mélységű fotónyomatot kasírozunk. Az így elkészült falikép könnyű, és nem szükséges kerettel ellátni, önmagában is mutatós és modern dekoráció. Tartóssága is kiemelkedő, a hordozó ugyanis jóval kevésbé érzékeny a párára és a napfényre, mint a vászonból vagy fából készült társai. Mind a papír, mind a festék, amelyet az alumíniumképek nyomtatásakor használunk öregedésálló, így akár 80 évig is megőrzik ragyogó színeiket.

Alumínium Print

A kasírozás mellett direktnyomtatás is választható alumínium lemezek esetében. A technika lényege, hogy a fotográfia közvetlenül a szálcsiszolt alumínium lemez fém felületén jelenik meg.  A kiemelkedő tartósság mellett rendkívüli esztétikai élményt nyújt az így elkészült alkotás, amelynek sajátos fémes csillogása további extra hatásokkal ruházza fel a képet.

Akril üveg

A nyomatok akril üveggel történő ellátása számos előnnyel jár. Egyrészt véd az UV sugaraktól és biztosítja a színgaranciát, másrészről kiváló optikai tulajdonságainak köszönhetően mélyíti a fotográfia színeit és intenzitását. A sima üveghez képest ellenáll a hőmérséklet-változásoknak, könnyebb, és gyakorlatilag törhetetlen. Ezzel a technikával érthetjük el a legmagasabb minőséget, és tehetjük az alkotást élethosszig tartóvá.

Amennyiben további kérdései merülnének fel a fotográfiák nyomtatásával és a felhasznált anyagokkal kapcsolatban, kérje kollégáink segítségét! Elérhetőségeinket a Kapcsolat gombra kattintva találja.

Válasszon otthonába faliképet akár online!

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Return to shop