Air Corridor: Elegáns monumentalitás

Galériánk exkluzív sorozatai már többször is felhívták magukra a külföldi szakma elismerését: ilyen például az Air Corridor, amelyet neves weboldalak, művészeti portálok kaptak fel megjelenését követően. Látogatóink között is az egyik legnépszerűbb kollekció, így rövid cikkünkben ezeket az alkotásokat szeretnénk bemutatni.

Könnyed budapesti szimmetriák

Hlinka Zsolt kiindulópontnak a szintén híressé vált 100 éves házak sorozatot vette, ahol új nézőpontba helyezve a főváros épületeit, afféle csatornákká alakította őket az ég felé. A képek különlegessége, hogy az objektumok így elvesztik eredeti funkciójukat, és szerkezetekké, ritmusokká bomolva egy alternatív valóságba kalauzolják a nézőt.

Az Air Corridor – túllépve a 360 fokos bezártságot – még inkább nyit az égbolt felé, és csövek helyett folyosókká változtatja az épületeket. A művész ezekkel a sajátos terekkel játszva hozza létre lélegzetelállító kompozícióit, azok jellegzetes légiességével.  A formavilágot tekintve széles skálán mozog: a sorozat egyes darabjai szögletesek és merevek, míg mások lekerekítettek és lágyan hullámzóak.

Hogyan Installáljuk?

A fotográfiák rendkívül dominánsak és vonzzák a tekintetet: érdemes tehát kellő teret biztosítani számukra! Jó választás például egy központi fal egy gyakran használt helyiségben, mint a nappali vagy a hálószoba, de elegáns megjelenésük miatt tárgyalók, irodák elemként is kiválóak.

Önállóan is megállják a helyüket, de egy három darabból álló kompozíció már igazán lenyűgöző hatást kelt, de ehhez valóban hatalmas falfelületekre van szükség. Általánosságban is elmondható, hogy az alkotások nagy méretet kívánnak, mert kicsiben elvesztik sajátos hangulatukat és részletgazdag kialakításukat. Utóbbi miatt javasoljuk a fotónyomat akrilüveg felülettel való ellátását, amely még intenzívebb és mélyebb színeket biztosít a képeknek.

Felkeltette érdeklődését exkluzív sorozatunk? Akár online is beszerezheti egyes darabjait! Kattintson a vásárlás gombra és próbálja ki webshopunkat!

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Return to shop