Hogyan válasszunk képet?

Rövid cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mi az az három legfontosabb dolog, amire mindenképpen érdemes odafigyelni, mielőtt műtárgyat választunk otthonunkba.

Méret:
Alapvető hiba a túl kicsi, vagy túl nagy kép elhelyezése. Ha tágas terekkel, és nagy falakkal ellátott lakást dekorálunk, érdemes hasonlóan nagyszabású műalkotásokat választani, amik fontos, hogy kellő előtérrel is rendelkezzenek, mert csak így tudnak igazán érvényesülni.

Ha mégis a kisméretű képeket preferáljuk, válasszunk sorozatot, vagy összeillő alkotásokat, amelyekkel szintén meg tudjuk tölteni az üresen álló, nagyméretű falfelületeket.

Ha viszont kisebb térrel dolgozunk, felesleges bezsúfolni a monumentális alkotásokat, kisebb, részletgazdagabb képekkel sokkal kellemesebb és erőteljesebb hatást érhetünk el.

Színek:
A lakások tekintetében fontos a harmónia megteremtése, hogy otthonosan érezhessük magunkat. Ebben kiemelkedő szerepet játszanak a színek, és azok összhangja.

Ha lakásunk színei letisztultak, semlegesek, mint például fehér, törtfehér, szürke, halvány vagy pasztell színek, bátran válasszunk élénk, meghatározó képeket, de ne feledkezzünk meg arról, hogy ezeket más felületeken is hozzuk vissza.

Egy szürke bútorokkal berendezett teret például életre kelt egy sárga színben domináló kép, amelyet remekül kiegészít egy sárga lámpaernyő és néhány sárga váza, vagy díszpárna.

Ha lakásunk élénk színekben pompázik, inkább nyugodtabb, semlegesebb színvilágú képet válasszunk, amelyben finoman megjelennek a lakás többi területén domináló színek.

Formák:
Egy kép remek összhangot teremt, ha az azon megjelenő formák visszaköszönnek a térben. Például a képen látható geometrikus alakzatok felfedezhetőek a lámpán, a bútorokon, vagy a komódon található dísztárgyakon.

Ezekkel az apró trükkökkel elegáns, de mégis játékos hatást érhetünk el, amely alapján otthonunkon garantáltan látszódni fog a megtervezettség és a hozzáértés.

Képeinket itt találhatóak

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Return to shop