Művészetet ajándékba! De milyet?

Ha valamilyen rendhagyó, különleges esemény alkalmából szeretnénk meglepni családtagjainkat, barátainkat, remek választás lehet egy egyedi fotográfia: az ajándék személyes, garantáltan ritkán találkozik vele az illető máshol, és örök emlék marad. De hogyan válasszunk olyan műalkotást, amely valóban elnyeri az ajándékozott tetszését? Cikkünkben összegyűjtöttünk pár ötletet, hogy biztosan sikert arasson a választott kép!

Ne magunkat lepjük meg!

Bár nagy a csábítás, ha az ember egy galéria kínálatát nézegeti, hogy saját ízlésünknek megfelelő képet válasszunk, mégis próbáljuk inkább beleképzelni magunkat a leendő tulajdonos helyébe: ha mi kedveljük a harsány színeket és a domináns formákat, de a másik inkább visszafogott és csendes, biztosan szívesebben választana egy letisztult fotográfiát. Gondoljunk arra, hogy a képpel jó esetben minden nap találkozik majd, így fontos, hogy az ő személyiségét tükrözze!

Illik majd a lakásba?

A hangulat eltalálása önmagában nem elég: jó esetben voltunk már abban a térben, ahova a kép kerülne, így tisztában vagyunk a színekkel, burkolatokkal, anyagokkal. Ezeket mindenképpen vegyük figyelembe, és igyekezzünk összehangolni a választásunkkal. Egy egyszerű példán keresztül érzékeltetve: egy sárga falakkal rendelkező szoba remekül harmonizál egy szürke képpel, míg egy pirossal inkább túlzó, rikító hatást kelt.

Számoljunk a térrel!

Ha belőttük azt a szín- és formavilágot, amelyet megfelelőnek találunk családtagunk, párunk, barátunk számára, vegyük figyelembe, hogy hova tehetné ki a műalkotást! Például, ha a galériában első látásra szerelembe esünk egy hatalmas fotóval, gondoljuk át, hogy tud-e legalább annyi helyet biztosítani az ajándékozott a kép számára, ugyanis amennyiben nem, kellemetlen, zsúfolt hatást érthetünk el az enteriőrben. Ugyanez a helyzet a másik oldalon is: ha valakinek nagy, üres falfelületei vannak, amelyet egyelőre nem díszít semmi, és meglepjük egy apró képpel, szintén furcsa, disszonáns eredményt érhetünk el egyetlen képecske kitételével.

Ha túl bonyolultnak találja a fentieket, ne aggódjon! Galériánkban számos lehetőséget kínálunk: szakképzett munkatársaink évek óta segítenek látogatóinknak, emellett pedig kérésre szívesen készítünk számítógépes látványtervet.

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Return to shop