Parliament Inside – elegancia mesterfokon

Galériánk legújabb sorozata az Országházat mutatja be. A Világörökség részének nyilvánított monumentális épület Budapest meghatározó eleme, amely számos művészt ihletett meg a történelem során. Hlinka Zsolt egy olyan nézőpontból örökítette meg a Parlamentet, ahogyan csak ritkán látjuk, belülről.

Út az Országházig

Fotósunk művészetében visszatérő elem a szimmetria és az építészet. Elszántan kutatja a város különleges építészeti megoldásait, utóbbi képein pedig a homlokzatok és külső jegyek után az enteriőrök felé fordította figyelmét. Először a tipikus urbanista helyszínek vonzották, mint a metrók és elhagyatott gyárépületek, utóbbi sorozataiban viszont magas minőségi anyagokkal ellátott, exkluzív helyszíneket választott elegáns képeihez. A sorozat előfutára az Auditorium, amely Budapest impozáns színházait mutatja be. Az itt látható mesteri építészeti elemek magával ragadták és további hasonló terek megörökítésére sarkallták.

A képek

Ahogy a művésztől megtudhattuk, alkotásaira afféle „ablakként” tekint, amelyek a főváros rejtett szimmetriáira nyílnak a nézők számára. Az érintetlen, ünnepélyes hangulatú fotográfiákat elnézve pedig valóban olyan érzésünk támad, mintha valamiféle titkos világba tekintenénk.

Az elegáns képek bármely kifinomult otthon tökéletes elemeivé válnak. Fontos tudnivaló továbbá, hogy a fotográfiákat nagy méretben ajánlott installálni, hogy megteremthessék egyedi hangulatukat.

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Return to shop