3 tipp a rendhagyó installáláshoz

Képvásárlásnál elsősorban a falainkra gondolunk, a lakás más felületei pedig háttérbe szorulnak. Kis kreativitással azonban rendhagyó módon is installálhatjuk az alkotásokat, az izgalmas hatás pedig garantáltan nem marad el!

1. Képet a polcra

Ha nem szeretnénk túl extrémek lenni, egyszerűen ahelyett, hogy felakasztanánk a képeket, helyezzük őket a polcokra. E módszer különlegessége, hogy ilyenkor az egész polc egy önálló alkotássá válik! Érdemes olyan tárgyakkal körberakni a képet, amelyek színeikben vagy formavilágukban visszaköszönnek. Például egy orchideát ábrázoló fotó mellé nyugodtan tehetünk egy valódi virágot, vagy egy olyan színű könyvet, mint a szirmoké, esetleg egy hasonló ívekkel és vonalakkal ellátott szobrocskát.

2. Hagyjuk a földön!

Ha igazán bohém, fiatalos hangulatot szeretnénk, a fotókat, festményeket egyszerűen odatámaszthatjuk a falhoz. Témában ilyenkor ajánlott kissé könnyedebbeket választani, és a kép mellé más tárgyakat is elhelyezni, például egymásra halmozott könyveket vagy növényeket, vázát, farakást, stb. Ha az a tervünk, hogy ilyen módon installáljuk alkotásainkat, egy-egy ügyesen megválasztott kerettel további izgalmas hatásokat vihetünk a kompozícióba. Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan érdemes keretezni, olvassa el korábbi cikkünket!

3. Képet a képre

Akár a polcra, akár a földre tesszük a képeket, játszunk nyugodtan a méretekkel! Például egy nagyobb alkotás sarkához elhelyezett 1-1 kisebb darab is játékosságot visz a térbe, főleg, ha sorozatokból választunk. Itt is törekedhetünk a színharmóniára, de például komplementer-kontrasztok (pl. kék és sárga, zöld és piros) használata is érdekes lehet.

Jelenleg üres a bevásárlókosár.

Return to shop